Cégismertető


Az EQnet Zrt.-t 1999-ben alapították magyar magánszemélyek internet-szolgáltatás nyújtására. Az internet hozzáférési szolgáltatások széles skálája (ADSL, SDSL, bérelt vonal, mikró) mellett hálózatok, rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, szerverek építésével és üzemeltetésével foglalkozunk. A bérelt vonali, domain, webtárhely, szerver hoszting, e-mail szolgáltatás szolgáltatások mellett rendszergazdáink több előfizetőnk informatikai rendszereit is üzemeltetik. Mindemellett számos kis-és középvállalat internetes jelenlétét terveztük és valósítottuk meg az elmúlt évtizedben. A vállalat alternatív internetszolgáltatóként működik.


Az 2012-ben stratégiai döntés született, hogy a vállalat távközlési mérnökök felvételével és a meglévő üzemetetési tapasztalatával, szakembergárdájával elektronikus hírközlő-hálózati beruházásokat indítson el, új üzletágakkal bővítve az EQnet portfólióját. Ilyen új üzletág például az optikai hálózatok építése és üzemeltetése, vagy egy Tier 4 data center fejlesztése és üzemeltetése.

Az EQnet szakmai befektetőkkel, így az Enternet 2001 Kft-vel, valamint a Rubicom Zrt-vel közösen 2012-ben leányvállalatokat hozott létre azzal a céllal, hogy Magyarország távközlési infrastruktúra területén elmaradott kistérségeiben korszerű optikai hálózatot építsen ki, majd azt üzemeltesse, és a piaci szereplők számára a nyílt hálózati hozzáférés szabályai szerint megállapított nagykereskedelmi feltételekkel hasznosításra felkínálja.

Az EQnet ügyfélszolgálata, műszaki felszereltsége és szakmai felkészültsége


Üzleti filozófiánk a minőség és a gördülékeny személyes kapcsolattartás. Minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy megfeleljünk szlogenünknek: "Az Ön személyes informatikai szolgáltatója", azaz lehetőség szerint testreszabott, előfizetőink igényinek és felhasználási szokásainak megfelelő szolgáltatást szeretnénk biztosítani.
Ügyfélszolgálatunk segítőkész szakemberekből áll, akiknek rendelkezésre állását folyamatosan próbáljuk emelni.

Az EQnet korszerű, testreszabott vállalatirányítási- és ügyfélkezelő rendszerrel rendelkezik és a nagy teljesítményű Cisco eszközökkel épül IP hálózata.

A cég alkalmazottai távközlési mérnökökből és internet szolgáltatáshoz értő gazdasági szakemberekből állnak.

Az EQnet szolgáltatásai

a. Lakossági szolgáltatások

Az EQnet ADSL és mikrohullám alapú internet hozzáférést kínál az ország egész területén. Az alapszolgáltatáshoz teljes körű kiegészítő szolgáltatás palettával állunk ügyfeleink rendelkezésére, mint pl., e-mail (pop3 és webmail), web tárhely, saját domain név, stb.

b. Üzleti szolgáltatások

Az EQnet több területen nyújt elektronikus hírközlési szolgáltatásokat, ezek közül jelenlegi kiemelt üzleti szolgáltatásainkat a következőkben mutatjuk be. Az hírközlési alapszolgáltatásokon kívül a szükséges kiegészítő szolgáltatásokat (pl. domain név karbantartás) is nyújtja az EQnet.

Üzleti DSL szolgáltatások


Az EQnet DSL és mikrohullám alapú internet hozzáférést kínál az ország egész területén.

Komplex hálózat üzemeltetés


Cégünk komplett elérési hálózat kiépítését és üzemeltetését is képes megvalósítani. Ilyen volt pl. a Wifi falu projekt, melynek szolgáltatója és hálózat üzemeltetője a projekt működése alatt az EQnet volt. A WiFi falu az ország legelmaradottabb térségeiben a legszegényebb családok közül több ezernek nyújtott évekig internet hozzáférést. A hálózat bérelt és DSL vonalakon működő, több száz WiFi hozzáférési pontból állt. Az EQnet üzemeltette a teljes hálózatot, biztosította az internetet és az ügyfelek támogatását.

Menedzselt bérelt vonali szolgáltatás


Menedzselt bérelt vonal szolgáltatásunk során nemcsak az összeköttetést valósítjuk meg, hanem felügyeljük a vonalat. Ez kiterjed arra is, hogy ha szakadás, vagy valamilyen más probléma miatt megszűnne a kapcsolat, vagy romlana a minősége, akkor tartalékra tudjuk átkapcsolni a szolgáltatást. Szolgáltatásunk a közép- és nagyvállalatok, illetve intézmények számára nyújt professzionális internet hozzáférést.

Az EQnet Bérelt Vonal megoldásai segítséget nyújtanak ügyfeleink telephelyükön működtetett szervereinek üzemeltetéséhez. Ezek a megoldások biztosítani tudják a folyamatos, megbízható, nagy sávszélességű internet elérést.

Telefonszolgáltatás


A hazai elektronikus hírközlési szabályozás ma már lehetőséget ad arra, hogy a felhasználó maga döntheti el, hogy a telefonszolgáltatást melyik szolgáltatótól veszi igénybe. Az EQNet ebben a környezetben jelentette meg ez EQFon márkanevű csomagját, mely minden hívásirányba igen kedvező percdíjakat biztosít előfizetőinek.

Microline internet szolgáltatás


A végfelhasználói szakasz strukturált UTP kábelezésből és 10/100 Mbps Ethernet koncentrátorokból, épületen kívül 5 GHz–es kültéri mikrohullámú berendezésekből illetve antennákból tevődik össze. A kültéri rádiós szakasz minden esetben pont-pont kapcsolat a szolgáltató valamely bázisállomása és az ügyfél telephelye között. A végfelhasználói szakasz L2 szinten transzparens, a média sebessége 20 Mbps. Szolgáltató a kültéri rádiós szakaszokon az alkalmazott berendezések képességeitől függően különböző biztonsági eljárásokat alkalmaz (vonali titkosítást, illegális behatolás elleni védelem) a kommunikáció védelmének érdekében. A gerinchálózat a földrajzilag eltérő helyeken telepített bázisállomásokat köti össze egységes Layer 2 hálózatba. A gerinchálózat optikai szálas és 5 GHz működő kültéri mikrohullámú szakaszokból tevődik össze.

Hosting szolgáltatások


Az EQnetnek több minőségi szerver hotelben van saját területe, melyekben web tárhely, szerver elhelyezés, vagy virtuális szerver szolgáltatásokat nyújt.